Svenska Branschmagasinet 5 tips för flyttstädningen

5 tips för flyttstädningen

Städningen efter en flytt kan vara en av de saker som de allra flesta helst slipper. Här tipsar vi om saker som gör flyttstädningen enklare och framför allt: som gör att du slipper komma tillbaka och göra om det en gång till! 

Våra fem tips

  1. Börja med det som tar längst tid och som är tråkigast att göra. Badrummet och köket är de två rum som har flest ytor som brukar vara rejält smutsiga. Glöm inte att dra ut spis, kylskåp och frys så du kan städa bakom och har du badkar så är det samma sak. De som jobbar med flyttstädning i Sundsvall tipsar även om att man ska kolla golvbrunnen. 
  2. Jobba uppifrån! Städa uppifrån och nedåt så kommer gravitationen att vara din vän. Gör du tvärtom så kommer smutsen att ramla ned på det du just städat. 
  3. Kontrollera lådor och skåp. Dra ut lådorna HELT, så du kan kolla bakom och under dem. Vi har från flyttstädning i Skellefteå fått till oss att det är en plats som ofta glöms bort och där kan man hitta både skedar, slevar och annat. 
  4. Avsluta med svabbning. Efter du städat hela lägenheten och putsat fönstren så svabbar du dig mot ytterdörren. Då kan du avsluta med att ta upp det sista och sedan stänga dörren. 
  5. Rom byggdes inte på en dag. Att flyttstäda kan ta tid, och planera därför in två till tre dagar så slipper du stressen. Professionella städare kan fixa det på en dag men vi vanliga behöver lite mer tid. 
12 Sep 2020