Svenska Branschmagasinet Anlita en städfirma

Anlita en städfirma

städfirma lund

De allra flesta människor har nog inställningen att städning är ganska eller riktigt tråkigt. Inte bara tråkigt förresten, eftersom städning trots allt tar en hel del tid i anspråk. Detta beror naturligtvis på hur stor bostad man har, men även en liten lägenhet tar sin lilla tid att städa. Faktum är att det inte är bara dammsugaren som ska användas. För att få riktigt rent och hygieniskt bör man vara riktigt noga. Till att börja med måste ju alla saker som skräpar på golvet och andra ytor plockas undan och placeras där de ska vara. Sedan är det bra att dammtorka så mycket som möjligt, exempelvis ovanpå och runt tavlor, tv-apparater, hyllor, skåp, ja allt tänkbart bör dammtorkas.

När man sedan antingen torkat upp eller fått ned dammet på golvet är det dags för dammsugaren att göra sitt. Här är det förstås skönt att ha en robotdammsugare som gör jobbet, men då dessa är ganska dyra och dessutom inte kommer åt överallt (har du exempelvis en bostad med trösklar så fungerar det inte) är det få som har riktig användning för en sådan. Det är helt enkelt bara att plocka fram den "manuella" dammsugaren och systematiskt städa igenom varje rum.

Efter dammsugningen är man klar med grundarbetet. Då har man säkert arbetat i någon timme, eller mer. Nu är det dags att plocka fram svabben och gå på golvet med vatten och rengöringsmedel. Efter detta moment väntar badrummet, där toaletten ska städas noggrant. Här ska också dusch eller badkar skrubbas, samt förstås handfatet. I köket bör man sedan göra rent diskhon och spisen. Helst kanske också ugnen, vilket är ett riktigt tråkigt jobb.

Städhjälp

Om allt detta som nämnts ovan inte låter så roligt, finns som tur är hjälp att få. Att anlita en städfirma är mycket frestande. Här får man hjälp med allt som har med städning att göra och man bestämmer själv hur ofta man vill att städfirman ska komma och städa. Detta är verkligen sann livskvalitet som man gott kan unna sig, för att istället ägna tid åt riktigt roliga och meningsfulla saker.

Det finns många städfirmor att tillgå, så det är bara att börja jämföra utbudet. Priserna kan variera en del så det är en bra idé att gå igenom de firmor som finns tillgängliga där man bor. Så sluta lägg ner onödig tid på det du inte vill göra, anlita en städfirma och få jobbet gjort - det är helt klart värt det. En städfirma som rekommenderas är Blue4

11 Jun 2015