Svenska Branschmagasinet Bra butiker för elcyklar

Bra butiker för elcyklar

Elcykeln har kommit för att stanna och det är mer än bara en fluga. Det kan därför vara lockande att leta efter superbilliga elektriska cyklar på nätet från sidor som säljer lågprisalternativ av det mesta. Gör inte det! 

Satsa istället på bra butiker för elcyklar som exempelvis Elcykelguiden i Göteborg. Men hur kan vi säga så? Jo, man får vad man betalar för och med de allra billigaste cyklarna så finns det risker. 

Risker med superbilliga elcyklar

Om du hittar en elcykel online som kostar under 10 000 och som normalt ligger på mellan 25 000 - 30 000 så är det något som inte stämmer. Oftast är det en kopia från Kina man får och inte alls en originalprodukt. Det som kan hända är:

  • Batteriet kan bli utslitet i förtid
  • Kan fatta eld vid laddning
  • Batterier kan explodera
  • Cykeln uppfyller inte säkerhetskrav

Man tycker ju att ett land där cykeln är ett så pass vanligt transportmedel borde bygga bra cyklar. När det gäller elcyklar så vill de kapa kostnader, och det blir då bekostnad av kvalitet och säkerhet. 

Vi kan inte var nog tydliga och säger igen: Köp din elcykel hos en bra cykelhandlare. Vi har nämnt Elcykelguiden ovan, och faktum är att de finns inte bara i Göteborg. Du hittar dem också i Malmö och Stockholm. Här hittar du bra elcyklar som är gjorda för att hålla, och du behöver aldrig känna dig orolig för att din nya cykel inte håller måttet. 

1 Feb 2021