Svenska Branschmagasinet Då bär det snart av till Miami!

Då bär det snart av till Miami!

Bartenderutbildning Malmö

Nu är det snart dags att åka iväg igen, i 12 veckor kommer jag gå en bartenderutbildning - i Miami! Precis som på kibbutzen i Israel så kommer jag alltså även denna gång kombinera nytta med nöje. Faktum är att enda sedan jag kom tillbaka från Israel förra året har jag känt att jag vill fortsätta resa.

Vill du också bli bartender? Då kan jag rekommendera: bartenderutbildningmalmö.se

Det var något med att träffa människor från hela världen som triggade igång mit resbehov. Just vetskapen att det finns så mycket att upptäcka och se utanför min lilla värld här i Malmö. På Kibbutzen arbetade vi ju för att få mat och uppehälle och på något sätt kändes just detta att man var tvungen att jobba som en rolig och meningsfull grej. Det gjorde att den övriga tiden blev så mycket roligare oavsett om man festade, åkte in till närmaste stad eller hängde på stranden. En av mina uppgifter på Kibbutzen var att stå i baren på kvällarna. Jag började då lära mig lite grundläggande om hur man mixar drinkar av olika slag. Steve från Australien som var vår “Head of bar” var utbildad bartender som jobbat på diverse barer runt om i världen. Han lärde mig lite om vad man ska tänka på när man blandar drinkar, hur man kombinerar olika smaker bäst och vad som passar till respektive spritsort. Jag tyckte det var grymt roligt och nu ser jag fram emot att få lära mig mer i Miami. Jag valde Miami för att det verkar vara en riktig partystad med en massa kul folk samt för att bartenderutbildningen där verkar väldigt bra. En bonus är att det ligger nära Sydamerika dit jag tänkte åka efter att utbildningen är klar. Har ju flera vänner där från kibbutzen som tjatat på mig att jag ska komma och hälsa på.

Ett yrke man kan ta med sig

Något jag verkligen gillar med bartenderyrket är att man kan ta med sig det överallt. Barer och pubar finns på de flesta platser vilket gör att man varsomhelst i världen kan gå in på närmaste bar och få ett jobb, om så bara för några veckor. Eftersom jag älskar att resa och vill kunna känna friheten att resa runt så är detta helt enkelt ultimat för mig.

17 Jun 2014