Svenska Branschmagasinet Det perfekta huset

Det perfekta huset

Mäklare

Vi hade länge pratat om att flytta till hus. Att slippa trängas i den lilla 2:an i stan. Att få utrymme och en trädgård att kunna gå ut i. Att slippa höra grannar på alla håll. Men det tar ju tid att hitta rätt boende! Och det tar på energin att hela tiden fajtas med andra budgivare och ringa till fastighetsmäklare och boka in tider för visningar och diskutera bud och annat. Och att så ofta förlora budgivningarna på hus som man förälskat sig i. Varför är det alltid någon som har lite mer pengar än en själv?

Dessutom var det en bra fastighetsmäklare i Malmö, BoDirekt Mäklarjouren AB som höll i försäljningen och som inte bara stod på säljarens sida.

Antagligen hade det varit lite svårsålt och någon dispyt med en tidigare budgivare, så fastighetsmäklaren ville bara bli av med objektet. Perfekt för våran del! Dock blev det lite diskussioner angående priset då vår besiktningsman hittade en läcka i badrummet. Men det ordnade sig och vi fick ner priset så att vi kände oss nöjda.

Det tog oss tre år att hitta vårt hus. Och det huset var en slump att vi åkte och tittade på. Men så perfekt det var! Och inga motbud. Härligt när det bara klickar allt. Då förstår man att det var det här vi väntade på och att allt det andra var meningen att hända.

En bra fastighetsmäklare i Malmö

Nu när man är villaägare så är det ju en massa saker som hela tiden dyker upp som behöver göras. Måla om huset utvändigt, byta solblekta plankor, vilket elbolag ska vi ha, renovera badrummet osv. Lite småpyssel är ju skoj att ha, men när det kommer till att börja fundera på att renovera köket eller som vårt nästa projekt, att göra om hela framsidan, då blir det ju ett stort projekt helt plötsligt. Då måste man först vara överens, sedan ska det finnas pengar och till sist ska man hitta hantverkare som man känner att man kan lita på.

Men det är inte mycket som slår känslan av att man gör allt för sin egen del. Att allt arbete och pengar som läggs ner är till sin egen fördel, att det ökar värdet i huset. Och att man dessutom stormtrivs i sitt eget hus! Härligt! Och nu till våren kan vi gå ut på baksidan och njuta med en kaffe i solen utan att stirras ut av grannar till höger och vänster.

Tips på mäklare.

 

11 Mar 2014