Svenska Branschmagasinet Hälsosam rökning

Hälsosam rökning

EQ Cigs

Det finns flera företag som säljer e cigg, men bara ett som erbjuder högst kvalitet till bäst pris och väldigt god tillgänglighet. EQ Cigs är ett väletablerat e-cigarettföretag på internationell mark, men med väldigt god förankring i den svenska marknaden. Den som fäster vikt vid att e ciggen ska vara estetiskt tilltalande, enkel att använda och diskret att bära med sig ger EQ Cigs full pott.

EQ Cigs e-cigaretter ser vid första anblick ut som vanliga cigaretter, med skillnaden att «glöden» längst fram lyser blått istället för orange som på en vanlig cigarett – detta för att undvika missförstånd på allmän plats.

Man bär med sig sin e cigg från EQ Cigs i ett paket som påminner om ett vanligt cigarettpaket och som rymmer en färdigmonterad e-cigarett, tre extra filter, samt en slot för laddning av e ciggens batteri. Man bär alltså i ett litet paket med sig e cigg motsvarande 80 cigaretter, då varje filter motsvarar cirka 20 vanliga, eller runt 250 bloss.

Att rökning är en av de mest hälsovådliga vanorna man kan utsätta sig själv för är känt sedan länge, och även om tobaksindustrin länge försökte få rökare att bortse från de uppenbara nackdelarna så har gemene man idag en klar bild över precis hur farlig traditionell rökning är. Det finns många skadliga ämnen i tobak, men nikotinet är inte ett av dem – även om det förvisso är beroendeframkallande.

Frisk luft med e-cigaretter

Fördelarna med rökning är dock också stora, särskilt för den som redan vant sig vid rutinen att ta ett bloss tillsammans med morgonkaffet, efter maten och till ölen i goda vänners lag. Det är inte bara ett fysiskt beroende av nikotin som får människor att vilja röka, utan också känslan det medför – tryggheten, avkopplingen och vanan.

Nu finns det äntligen ett sätt att röka, fast utan att riskera sin hälsa – och en hel forskarkår bugar inför uppfinningen. E-cigaretter är en revolution som varje år får mängder av nya, lyckliga anhängare.

EQ Cigs filter

Ett EQ Cigs filter motsvarar ungefär 20 vanliga cigaretter och går att köpas med olika nikotinnivå – 18 mg, 12 mg, 6 mg och 0 mg. Man kan också variera smaken eftersom det finns en uppsjö att välja bland.

Ladda batteriet

El-cigarettens batteri laddas direkt i paketet som kopplas till en dator via en USB-sladd. Det är dags att ladda batteriet när en röd lampa lyser på paketet. När den blåa dioden lyser konstant på e ciggens batteri så är det färdigladdat.

EQ Club

För att man ska komma ihåg att köpa nya filter till sin el cigg så kan man bli medlem i EQ Club och prenumerera på dem. Man väljer själv hur många filter man vill ha hemskickat per månad, samt vilken smak och nikotinnivå man önskar. Man kan när som helst göra ändringar i sin prenumeration, samt pausa den om man vill. Det kostar inget att vara medlem i EQ Club.

2 Jul 2014