Svenska Branschmagasinet Hjälp med smärtlindring i rygg och axlar

Hjälp med smärtlindring i rygg och axlar

Ont i ryggen?

En kiropraktor i Göteborg arbetar med problem och besvär relaterade till muskler, leder och nerver. Ofta handlar det om att avhjälpa smärta i kroppen av olika slag som är relaterad till ovanstående. Vanliga problem man kan söka hjälp hos en kiropraktor för är axelsmärtor, huvudvärk, diskbråck, höftproblem, whiplash, nackspärr, nackskada, ryggskott, musarm eller ischias. Man kan också söka sig till en kiropraktor i Göteborg i förebyggande syfte för att förhindra smärta eller problem i ryggen som annars kan uppkomma längre fram.

Bra kiropraktorer vid akuta besvär:

Vad gör en kiropraktor?

Ordet kiropraktor kommer från gregiskans chiro vilket betyder händer samt praktos som betyder att göra. En kiropraktor använder sig alltså precis som en massör eller en naprapat av sina händer och den vanligaste metoden den använder är kiropraktisk justering. Detta innebär att kiropraktorn på ett varsamt sätt för ut leden en liten bit längre än vad man klarar av att göra på egen hand, därefter ges ett snabbt tryck med händerna vilket gör att ledens rörlighet återställs. Man kan också använda metoder som massage eller töjning av de muskler och leder som man har problem med.

Under besöket

Under ett besök hos en kiropraktor får man klä av sig allt utom underkläder, och lägga sig på en brits på mage. Är det första gången så krävs en ordentlig undersökning och genomgång av kroppen. Kiropraktorn försöker förutom att lindra smärtan även att hitta orsaken till de besvär en patient har. Vaniga orsaker till besvär kan vara en stressig arbetssituation, en felaktig arbetsställning eller liknande. En viktig del av behandlingen hos en kiropraktor är därför personligt inriktade träningsprogram och råd om kroppshållning och arbetsställningar. Direkt efter själva besöket hos en kiropraktor kan man ibland må lite illa, få hudvudvärk eller uppleva en liknande känsla som när man har träningsvärk. Detta går dock över efter några timmar och man upplever istället att man har betydligt mindre ont och känner sig mer flexibel och rörlig i kroppen.

12 Oct 2015