Svenska Branschmagasinet Hur man lättast tar körkort i Malmö

Hur man lättast tar körkort i Malmö

ta körkort Malmö

För inte alls längesen stod jag inför att ta mitt körkort. Det är egentligen inget konstigt; de allra flesta tar någon gång i livet sitt körkort. För vissa kommer det naturligt, som en passage i livet, och för andra tar det lite längre tid att lära sig allt man behöver kunna. En del gör det dagen efter de fyllt 18 medan vissa väntar i flera år.

Jag tillhör definitivt den senare kategorin av människor, då jag väntade ända till 25 års ålder innan jag ens överhuvudtaget funderade på att bli en så kallad bilist. Jag hade precis flyttat till Malmö för ett jobb och kände till en början inte alls något behov av att ta mig runt med bil. Malmö är en ganska dryg stad att köra i. Men då mitt arbete ibland krävde att jag tog mig en bit utanför centrala Malmö var det å andra sidan inte helt irrelevant. Min flickvän påpekade detta en gång (hon var en av de som tog körkort så snabbt hon bara kunde) och ett frö hade såtts.

Finns många alternativ i Malmö

Jag började leta runt på nätet efter en trafikskola som hade kunnat passa mig, och precis som rubriken antyder så fanns där mängder av alternativ att välja mellan. Malmö är ganska mycket större än vad jag först hade trott. Till slut hittade jag en skola som jag tyckte kändes seriös - deras hemsida hade ”glimten i ögat” om man säger så - och det var så enkelt som att googla ”ta körkort i Malmö”. Alltså ingen direkt process.

Mycket att välja mellan

De hade massor av utbildningar att välja mellan - Körkort B (personbil), MC, moped, personbil med tungt släp, lastbil etcetera etcetera. Jag valde en personbilsutbildning av det intensivare slaget - och när sommaren var över var jag en stolt bilist.

2 Sep 2017