Svenska Branschmagasinet Hyr buss i Uppsala

Hyr buss i Uppsala

Som ett av Sveriges ledande branschmagasin väljer vi då och då att sätta strålkastaren på specifika företag i landet. Det är företag som inom sin bransch sticker ut och gör ett bra jobb, eller som har bra erbjudanden som vi tycker att fler borde få ta del av. Denna gång är det www.kristianlarsson.se som själva kallar sig "Bussbolaget som värdesätter alla resor - långa som korta". Det är ett perfekt företag för dig som söker efter buss i Uppsala. 

De erbjuder linjetrafik, skolskjutsar och man kan även hyra buss för klassresa, för att åka på dagsresor eller till idrottsföreningen. De har också charterverksamhet med olika destinationer som du kan boka in dig på. Så letar du buss i Uppsala kan du sluta leta nu, vi har hittat dem åt dig. 

Vill du jobba som busschaufför?

Bussbranschen har just nu brist på utbildade förare och det gäller även buss i Uppsala. För att få lov att köra buss med resenärer krävs ett D-körkort och ett giltigt YKB (Yrkeskompetensbevis). Du kan ta D-kort och även gå en kurs för YKB privat eller så vänder du dig till arbetsförmedlingen. De kan hjälpa till med båda dessa då det idag råder brist på yrkeschaufförer för buss och du är nästan garanterad jobb så snart du har genomfört din utbildning. 

Ingångslön för en busschaufför ligger på cirka 27 000 kronor i månaden om du arbetar 100% eller runt 120 kr/timme om du är timanställd. Genomsnittslönen för en busschaufför med ett par års erfarenhet är cirka 30 000 kr i månaden. 

21 Mar 2022