Svenska Branschmagasinet Renovera eller byta fönstret?

Renovera eller byta fönstret?

Fönsterbyte

Har det blivit dags att måla om dina fönster i Göteborg? Att renovera fönster är inget man gör varje dag och det kan vara bra att ha lite koll innan man sätter igång. Innan du börjar anlita fönsterfixare eller köpa in lämpligt material så kan det vara bra att gå igenom och få undersökt det befintliga skicket på dina fönster. Ibland så kan fönster vara så gamla att de behöver mer än en renovering eller målning, de kan faktiskt behöva bytas ut helt och hållet. Att skaffa koll på fönstrens befintliga skick är alltså en bra grej att få gjort som ett första steg.

Fler fönstertips ->

Fönsterrenovering - vad kan man vänta sig?

Har du kommit fram till att det räcker med ett underhåll av dina fönster? Kanske har du börjat leta runt efter en lämplig fönsterfirma som kan bistå dig och se till att jobbet blir gjort på ett bra sätt. Innan du går vidare så kan det vara bra att veta vad man kan vänta sig av en fönsterrenovering. En professionell fönsterfirma gör alltid ett ordentligt jobb och täcker in ett flertal punkter i sin renovering. En bra fönsterfirma ser även till att informera dig om vad som ska göras och ger dig gärna bra tips när det gäller generellt underhåll av dina fönster som gör att de kommer hålla längre.

Så vad ingår i en traditionell fönsterrenovering? Några saker du kan vänta dig är montering av nya tätningslister, målning, grundning, spackling, kittning, slipning och skrapning. Att se till att dina fönster är täta är A och O för vilken seriös fönsterfirma som helst. När dina fönster är tätade så spar de in energikostnader och håller även buller ute. Täta fönster gör att din inomhusmiljö blir trevligare alla årstider.

Behöver alla fönster underhåll?

Kanske har du hört att det finns underhållsfria fönster? Detta är en sanning med modifikation. De fönster man talar om kräver även de ett visst underhåll. Alla fönster behöver kontrolleras och tvättas emellanåt, sen att det finns fönster som kräver mer eller mindre underhåll är en annan sak.

17 Aug 2014