Svenska Branschmagasinet Rent & snyggt vid flytt

Rent & snyggt vid flytt

Har du varit med om att du glad i hågen flyttar in i din nya lägenhet eller ditt nya hus och möts av att det inte är ordentligt städat? Och vad gör man då? Det är ju väldigt sällan som man ringer upp den förra hyresgästen/ägaren och klagar och ber dem komma tillbaka och städa. Nä, oftast tar man tag i det själv och fixar. Inte vill man vänta i några extra dagar eller mer på att den förra ska komma tillbaka och städa. Man vill ju flytta in sina egna möbler och saker direkt.

Flyttstädning och städning i olika orter

Behöver städ eller flyttstädning i Göteborg? Rekomendation:

Är du ute efter städhjälp i Malmö, Helsingborg, Hörby eller Halmstad:

Därför är det ju extra smidigt om man istället har använt sig av en städfirma som har utfört en flyttstädning. Då har den som ska flytta ut möjlighet att kontrollera städningen och be städfirman återkomma om de tycker att något har missats. Och då har även den som flyttar in en möjlighet att be städfirman återkomma om de anser att något har missats. Det kostar ju en del att använda sig av flyttstädning men det känns som att det verkligen är värt det. Man slipper att tänka på att man ska hinna med städningen också, utöver packning, sortering och själva flytten. Dessutom slipper man klagomål från den nyinflyttade i efterhand, eftersom man bara skickar det vidare till städfirman.

Att använda städhjälp

Via en städfirma kan man även anlita till exempel städhjälp i vardagen. Det har blivit mer och mer efterfrågat de senaste åren och en bidragande orsak till detta är att man kan dra av på skatten via RUT-avdraget. Det innebär att fler männsikor har råd med denna sortens hjälp.

Men det finns även flera andra tjänster som man kan få hjälp med via en städfirma. Bland annat kan de hjälpa till med röjning i garage, förråd eller vind. Eller varför inte lite trädgårdshjälp? Klippning av gräsmattan, ogräsbekämpning eller skottning av snö på vintern. Kanske har man ett 2-våningshus och behöver hjälp med att putsa fönstrena på andra våning? Perfekt att ta in lite hjälp.

Det är ju ganska skönt att det faktiskt finns hjälp att hyra in om man inte skulle ha tiden till att göra det själv, eller om man börjar bli till åren och inte har krafterna att göra det. Men än så länge så håller jag mig i alla fall till flyttstädning.

27 Mar 2014