Svenska Branschmagasinet Vad gör en personlig tränare?

Vad gör en personlig tränare?

personlig tränare

Personliga tränare är fitness proffs som är experter på den mänskliga kroppen och vet den rätta kosten. De hjälper människor att uppnå sina mål, såsom att förlora en viss mängd vikt eller en utbildning för en tävling, genom att ge fysiska bedömningar och skräddarsy träningsprogram till varje persons behov. De kan arbeta med kunder en-mot-en eller i grupp, och ofta helst klienter på veckobasis under flera månader.

Ta kontakt med en PT Online redan idag!

Ett stort ansvar för alla personliga tränare är att motivera sina kunder. Många människor tycker det är tråkigt att träna och förlorar sin entusiasm efter några pass, medan vissa bara vill lära sig nya rutiner för att hjälpa dem att uppnå sina mål snabbare. Personliga tränare hjälper sina kunder under träningen för att ge stöd, se till så att rörelser görs på rätt sätt, och uppmuntra dem till att ständigt utmana sig själva.

Många personliga tränare väljer att specialisera sig på en viss typ av utbildning (t.ex. hockeyträning eller allmän viktminskning) eller specialklienter, såsom idrottare, kroppsbyggare, gravida kvinnor, barn, pensionärer eller personer med funktionshinder.

Var arbetar en personlig tränare?

De flesta personliga tränare arbetar i gym, fritidsgårdar, eller andra fitness anläggningar. Många väljer att arbeta självständigt genom att köra sina egna centra eller verksamheter, såsom hemmaträning, där personliga tränare besöker kunder i deras hem. Personliga tränare kan också hitta jobb hos företag och regeringen.

2 Dec 2014