Svenska Branschmagasinet Var ska du sova när du är på Österlen?

Var ska du sova när du är på Österlen?

Brösarps Backar i Österlen

Österlen är ett populärt resmål för många svenskar då det anses vara en av de vackraste platserna i landet. Besökaren kan förvänta sig ett pittoreskt kustsamhälle med breda vidder och vackra vyer. Till ”det förlovade landet Österlen” (som Fritiof Nilsson Piraten en gång sade) vallfärdar kändisar och vanligt folk varje sommar.

Hur som helst, vill ni ha ett hett tips kan jag rekommendera det här konferenstornet: Sky High Meetings

Med det sagt är det med andra ord inte särskilt svårt att få tag på ett mysigt och trevligt hotell i trakten. Det finns även ett stort utbud av gästgifverier, cafén, säsongslägenheter och alternativ för bed and breakfast. Bara på den officiella
hemsidan visitosterlen.se finns det hela 44 hotell listade - och då är det säkerligen långt ifrån alla som hamnat på den listan. Man kan välja i en nästintill kunglig omgivning på Kåseholms Slott, leva ett sjönära liv på Maritim Krog & Hotell eller bo som en president på Hotell Continental.

När jag och min flickvän skulle på semester förra sommaren var det ganska tight med pengar. Vad som började som en två veckors-tripp till New York mellanlandade på en lyxweekend i London och blev slutligen inte mer än en kort inrikestripp någonstan. Vi tänkte först flyga till Stockholm och hälsa på några gamla vänner, men när vi väl skulle boka biljetter hade priserna stigit till det orimliga. Då föreslog min flickväns mamma att vi skulle ta bilen till Österlen istället.

Och på den vägen är det. Vi hittade ett fantastiskt fint hotell mitt i den Österlenska myllan via en hemsida på nätet - och hade faktiskt en av de bättre semestrarna vi haft (då vill jag tillägga att vi varit lite här och var i världen). Min flickvän (bör kanske tillägga att hon heter Karin) brukar vara ganska petig när det kommer till resor. Hon vill liksom ha en resa som låter creddig. En skrytresa. Men till och med hon var imponerad av Österlen och utbudet som fanns där. På sommaren bokstavligen strömmar det ju folk dit.

16 Apr 2014