Svenska Branschmagasinet Vi hittade en mäklare utanför Helsingborg

Vi hittade en mäklare utanför Helsingborg

Det finns gott om mäklare i Helsingborg

När jag och min fru skulle sälja huset vi köpt i Helsingborg letade vi främst efter en bra mäklare att hjälpa oss. En riktigt duktig och kvalificerad mäklare kan nämligen vara skillnaden mellan en bra affär och en dålig. Speciellt min fru är extremt petig med sånt där - det var hon som höll i taktpinnen och det var bara att hänga på.

Logik åt sidan: alla mäklare sitter inte i centrala Helsingborg

Vi letade först på det mest logiska stället - det vill säga Helsingborg - men började sakta men säkert få upp ögonen för de mäklare som specialiserade sig på bostäder som ligger lite mer i utkanten. Nordvästra Skåne är ju fult av charmiga småorter med hög beboelse- och bebyggelsepotential. Det är väldigt vackert där och så gott som idealiskt om man, som vi, gick i tankarna på att starta familj. Det enda som hindrade oss från att bo kvar där var mitt jobb, som tvingade ner mig till de södra delarna av Skåne, och en flytt var med andra ord svår att motarbeta.

Det gäller att tänka brett

Men som sagt; vi breddade våra kriterier och började leta utanför Helsingborg - framförallt i Höganäs och omkring Kullabygden. Vi, och framförallt då min fru, var väldigt bestämda i detta - vi skulle hitta en mäklare som ingav trygghet, förtroende och kompetens. Slutligen hittade vi, Google-sökningen ”mäklare Helsingborg” till trots, faktiskt en mäklare strax utanför Helsingborg som vi kände oss väldigt nöjda med. Vi fick bra utdelning på försäljningen av vårt hus och kunde därefter köpa en stor och lyxig lägenhet mitt i centrala Malmö. Det bästa av allt? Det är numera bara fem minuters gångavstånd till mitt jobb.

27 Aug 2015